Hva du trenger å vite om vindkraft og strømpriser

Norge er et godt sted å få tilgang til strøm og vindkraft. Det er verdensledende innen vannkraft, og landet gir god innflytelse når det gjelder å tilby en rekke ultramoderne vindkraftalternativer til private borgere og bedriftseiere. For tiden (basert på tall fra august 2017) er vannkraft det vanligste valget i denne skandinaviske nasjonen, etterfulgt av termisk kraft og vindkraft. Når det gjelder total kraftproduksjon, er vannkraft på 10, 638 GW, mens termisk er 297 GW og vindkraft er 176 GW. Andre kraftkilder inkluderer naturgass og råolje (676 GW).

I dag skal vi dele informasjon om norsk vindkraft og strøm, inkludert strømpriser. Når du har absorbert fakta, vil du være klar til å gå videre og finne det rette strømleverandør for din foretrukne form for kraft.

 

Hvordan fungerer vindkraft?

Norsk vindkraft er en form for kraft som kan fornyes. Det er derfor mer miljøvennlig. I løpet av 2012 produserte nasjonen 1,6 GWh elektrisitet som stammer fra vindkraft. Dette var ganske lite, basert på mengden av total produksjon. Et år senere bestemte landet seg for å bruke 20 milliarder kroner for å øke vindkraftproduksjonen med tre ganger. Målet er å produsere 3 GW i 2020.

Hvis dette målet er oppfylt, vil det bli et stort hopp fra sommeren 2016 produksjon maksimalt 700 MW. Et nytt vindkraftprosjekt, kalt 1 GW Fosen Vind, har nå startet, og det øker produksjonen av kraft via vindturbiner. Dette nye initiativet er utformet for å senke nasjonens forbruk av kraft som kommer fra vannkraftkilder.

 

Hvordan påvirkes strømpriser?

Strømpriser er avhengig av vindkraft eller vannkraftkilder. Solenergi brukes også for å produsere strøm. Elektrisitet er tilgjengelig gjennom en rekke strømleverandører. I de senere år har lavere enn gjennomsnittlig nedbør i Norge, sammen med høyere priser på kraft i nasjonen, gjort mangel på strøm mer sannsynlig, dermed økte strømpriser. Forbrukerne har lagt merke til at elektrisitet koster mer enn det pleide å være i de kalde månedene. Men når det gjelder hvordan strømpriser sammenlignes med internasjonale priser, anses Norge å være et sted med rimelig strømpriser. I 2015 var gjennomsnittlig pris per kilowatt for elektrisitet i Norge 25,7 øre.

I fremtiden kan splitter nye koblinger til andre nasjoner bidra til å stabilisere nivået av strøm som er tilgjengelig, og hindrer også prisendringer. Landet må imidlertid styrke nettverket, og dette forventes å være et prosjekt med kostnad på flere milliarder kroner. For å dekke kostnadene for nettstyrking, kan prisen på elektrisitet måtte stige.

 

Hvordan finne gode strømpriser

Det er mange valg. For en fullstendig liste over leverandører, vennligst besøk denne lenken: https://www.strømtest.no. Eksempler på populære strømleverandører i Norge er Agva, Agder Energi og NorgesEnergi. Den smarteste måten å sammenligne strømpriser og pakker fra strømleverandører er å finne et samlet nettsted som samler og presenterer prisinformasjon fra de beste strømleverandørene.

Nettsider som strømtest.no vil hjelpe deg med å ta en smart beslutning om hvilken strømleverandør du bør velge, uansett om du har behov for strøm til din private bolig for din bedrift. Vi anbefaler å sammenligne minst tre selskaper før de bestemmer hvor de skal søke. Du bør kunne søke om din foretrukne tjeneste via Internett. Hvis du velger strøm fra fornybare kilder, er det viktig for deg å finne et selskap som tilbyr forbrukerne fornybar energi.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 1 =