Mobilt Bredbånd-dekning i Norge

For besøkende til Norge og andre Skandinaviske land, er det verdt å merke seg at mobilt bredbånd hastigheter i denne regionen er blant de høyeste i verden.

Mobilt bredbånd selskaper

Telenor og Telia dominerer Norges mobilt bredbånd marked. Fremme markedet i LTE-infrastruktur, både operatører er helt i front i nettverket utvikling i regionen. Begge er også ute etter å nedlegge sitt 3G-og 2G-nettverk (innen 2020 og 2025 henholdsvis), og kan i stedet fokusere på å utvikle LTE og 5G teknologier, samtidig som det gir mobile voice bruke VoLTE.

Telia tilbyr en LTE-EN tjeneste som gir 300Mb/s til om lag 1,5 millioner Nordmenn, mens det har også oppnådd 1Gb/s datahastighet ved hjelp av quad-band transportøren aggregering teknologi som en forløper til 5G. Sektoren er satt til å forbedre ytterligere etter forventet auksjon av frekvenser i 700MHz og 900MHz band senere i 2017.

mobilt bredbånd hastighet

Hva med mobilt bredbånd hastighet?

Norges bredbåndsdekningen er blant de høyeste i Europa, resultatet av et teknologisk vekst landet og den innsats som leverandører til å migrere abonnenter til fast bredbånd tjenester levert av fiber nettverk, VDSL og oppgradert kabel-infrastruktur. Den ledende internett-Leverandører, Telenor og NextGenTel, har distribuert tjenester basert på G. Rask-teknologi. Regulatoren har også oppfordret regjeringen til å bidra til finansiering av ekstra kabel-infrastruktur for å redusere landets avhengighet av Telenors nettverk. Ekstra infrastruktur vil bidra til å redusere tilgang kostnader for forbrukerne.

Telekommunikasjonsbransjen i regionen er svært stabil. Det fordeler fra en svært konkurransedyktig på markedet og fortsetter å se på fremveksten av nye konkurrenter. Teleselskapene har kommet under press med økte krav data og en nedadgående mobilt bredbånd priser trend. Som et resultat, har selskapene i økende grad favoriserte konsolidering.

En av de mest markante trendene i regionen er bundling av tjenester. Dette er fordi levering av TV-innhold skjer over internett. Dette er spesielt på grunn av større behov for streaming av TV og internett video gaming. Norge har verdens høyeste årlige inntekter for abonnement video-on-demand, fulgt av USA, Finland og Sverige. For å holde tritt med høyere krav til båndbredde, utvidelse av fiber er stadig viktigere.

Internett fart

I henhold til OECD, og Norge rangerer 10. globalt i mobile penetrasjon på 99.3%. Åtti-fire prosent av befolkningen har 4G-dekning. Gjennomsnittlig nedlastingshastighet for mobile moderne enheter økte 45% år-over-år, fra 24.68 MB/s i Q2-Q3 2015 til 35.84 MB/s i 2016. Laste opp farten økte 39% i samme periode fra 8.70 MB/s til 12.13 MB/s.

I mellomtiden, EU-organer søker å skape større tilkobling over det Europeiske kontinentet og utrydde roaming-avgifter. EU har satt politiske mål, for eksempel å oppnå 5G for alle urbane områder innen 2025. I noen tilfeller, den Nordiske regionen har allerede overgått EF ‘ s hastighet og tilgang retningslinjer. Finland i samarbeid med Huawei, nylig gjort en verdensrekord for 4G-hastigheter på å treffe 1.9 GB/s i et nettverk test under lab betingelser!

Telenor er den dominerende leverandør for fast bredbånd. Som i 2015, Telenor hadde 42.3% av boligmarkedet, etterfulgt av Get (16.9%), NextGen Tel (7.5%), Viken Fiber (5.7%), og Lyse (3.5%). Telenor forfølger en aggressiv utviklings plan. I juni 2015, lanserte selskapet en satellitt Thor 7 å bidra til å gi vekst for kringkasting og TV-tjenester. Norge er en av de eneste Nordiske landene for å gi satellitt-tjenester.

I Norge er gjennomsnittlig fast bredbånd nedlastningsfart økte med 23.9% fra Q2-Q3 2015 (40.75 Mbps) og Q2-Q3 2016 (50.51 Mbps) og gjennomsnittlig opplasting hastighet økt 25.3% år-over-år.

Konklusjon – om mobilt bredbånd

I likhet med andre Nordiske land, Norge er internett og telekommunikasjon markeder er modne. Dette har resultert i en push mot å gi raskere tjenester for forbrukerne. Sammen med Sverige, Norge er ledende Vest-Europas fiber nettverk utviklingen. Siste år, landet så en 17% årlig vekst i fiber abonnementer. Fiber abonnementer har overgått kabel-abonnement, og er omtrent likt med mobilt bredbånd-abonnementer, noe som gjør det til en god opplevelse hvis du bestemmer deg for å bruke  mobilt bredbånd internett-tjenester.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 + three =