Vannkraft i Norge

Norge er et av de land i verden som har en veldig god strømforsyning tilgjengelig. Med den teknologiske avansement i landet, det er ikke rart å se hvorfor det er blant de ledende forbrukere i Europa og verden.

Med National Grid i hovedsak å basere seg på vannkraft, tidevannet er langsomt skiftende for å inkludere alternative energikilder som vindkraft og geotermisk energi. Imidlertid, en av de viktigste spørsmål å stille er tilgangen på vannkraft, og deretter finne en måte å forbedre eksisterende infrastruktur og forbedre elektrisk strømforsyning.

Hva er tilstanden til strømforbruk i landet?

Tallene for forbruk av elektrisitet i Norge er svært høy, selv i forhold til resten av det Europeiske kontinentet. Faktisk, høyt strømforbruk, prisene kan tilskrives den høye innenlandske forsyning av elektrisk kraft, og lokale forbrukere vanligvis bruke den som energikilde for oppvarming av vann og gulv.
I perioden som dekker 2004 til 2009, for eksempel,  elektrisitet som hver norsk konsumertvar om lag 26 til 27MWh. Når sammenlignet med resten av Europa, og prisen var nesten tre ganger høyere enn en person i EU15 (den Europeiske Union), som i gjennomsnitt 7.4 Mwh i 2008.

Hvor mye energi er generert i landet?

Den totale kapasiteten for produksjonen av vannkraft ble anslått i 2014 til å være ca 31GW. Dette likestilles med nesten 131TWh av produksjon, eller 95 prosent av den totale produksjonen.
I 2011 var den totale produksjonen var om 128TWh, og over 90percent av det – om 122TWh – var fra vannkraft, 1283GWh ble generert fra vindkraft, mens 4795GWh ble produsert fra termisk energi. Forbruket av kraft til samme året ble 114TWh.

Produksjonen av vannkraft varierer, hovedsakelig på grunn av svingninger i nedbør. Sannheten er, det kan variere opp til 60TWh, og de resterende hydro potensielle utgjør nesten 34TWh.

Vannkraft

Norge er spesielt anerkjent av mange land på grunn av sin unike tilnærming til å lage svært miljøvennlig og effektiv vannkraftverk og stasjoner. Landet skiller seg ut fra mange på grunn av den gode kraften distribusjon, faktisk, over 90 prosent av den totale kapasiteten på hydro power er eid av det offentlige og er spredt over ulike stater, fylker og kommuner.

Total installert kapasitet over hele landet av vannkraft utgjorde om 33.8 GW i året 2015, mens vannkraft i seg selv som er generert ca 144TWh. For å sette dette i perspektiv, dette var ansvarlig for 97.9 prosent av etterspørsel etter elektrisitet på nasjonalt nivå. Faktisk, i den Europeiske Union (EU-15), Norge er entall største produsent av vannkraft. I en 2008 studie gjennomført av IEA, Norge generert 4,3 prosent av vannkraft globalt, noe som gjør det sjette i verden. Dette var bak Canada, Kina, Usa, Brasil og Russland.

Konklusjon
Man kan lure på hvorfor Norge har denne fordelen. En av grunnene til det er dens topografi, som hovedsakelig består av svært mange elver og bratte daler. En annen grunn er klimaendringer – regionen har fått mye nedbør, som kan oversettes til mer kapasitet for energi i fremtiden.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − 8 =